fbpx
0228-520171 Middenweg 14-16, 1611 KP Bovenkarspel

Zumba

Al een aantal jaren blijkt zumba een beproeft concept om op een leuke manier aan je conditie te werken. Heerlijk bezig zijn en de tijd vliegt voorbij! Je hebt niet eens in de gaten dat je 45 minuten flink aan het trainen bent waarbij alle delen van het lichaam aan bod komen.

Tijdens de training worden ongeveer 10 verschillende liedjes gebruikt. Op deze liedjes is door de instructeur een vaste choreografie bedacht. Alle bewegingen worden tijdens de les aangeleerd. Door de wekelijkse herhaling van de aangeleerde passen is de les makkelijk te volgen. Als de passen er goed in zitten zul je merken dat je de bewegingen groter en intensiever kunt maken waardoor je goed aan je conditie kunt werken. Er wordt ongeveer 10 weken getraind op een liedje met de bijpassende choreografie. Na deze 10 weken wordt het liedje vervangen door een nieuw liedje zodat de les niet saai wordt. Dit gebeurt niet in 1 keer met alle liedjes tegelijk omdat de les dan lastig te volgen wordt.

De muziek die wordt gebruikt is niet alleen Zuid-Amerikaans maar ook top-40 muziek komt voorbij. Heel soms wordt er een klassieker van bijvoorbeeld Tina Turner of Michael Jackson gebruikt!

Onze instructeurs letten goed op houding en techniek zodat de bewegingen zuiver uitgevoerd worden en daardoor functioneel zijn. Maar het allermooiste is dat het plezier van de gezichten van de deelnemers afstraalt!