fbpx
0228-520171 Middenweg 14-16, 1611 KP Bovenkarspel

60+ fitness

Met het ouder worden treden er geleidelijk wat veranderingen op in het lichaam. De spieromvang en de spierkracht neemt af. De beweeglijkheid van het lichaam neemt af. Ook neemt de kwaliteit van de botten af (osteoporose) en gaat het uithoudingsvermogen en de algehele conditie achteruit. Om het verouderingsproces enigszins tegen te gaan en om het lichaam te onderhouden is het belangrijk om voldoende in beweging te blijven!

Voor de 60-plussers hebben wij op woensdagochtend een speciale les. De les begint in Zaal 1 met de ‘warming-up’. Dit houdt in dat met eenvoudige arm- en beenbewegingen het lichaam opgewarmd wordt. Deze zogenaamde warming-up wordt op muziek gegeven zodat meteen de lenigheid en de coördinatie verbeterd wordt. Na ongeveer 10 minuten is het lichaam warm en gaan we naar de fitnessruimte die we voor ons alleen hebben. De ene helft van de groep begint op de cardio-apparaten om de conditie te verbeteren. De andere helft van de groep begint op de krachttoestellen om de spierkracht te vergroten. Halverwege de les wordt er gewisseld. Gedurende de les gebruiken we geen ‘house’ en ‘top 40’ muziek maar lekker ‘ouderwetse’ muziek uit de jaren 50, 60, 70 en 80! De laatste 5-10 minuten zijn gereserveerd voor de buikspieren de cool-down.

Als het u aanspreekt om op Roy Orbison, Shirley Bassy, Pat Boone, Elvis Presley, Edith Piaf, The Everly Brothers, etcetera te sporten, kom dan eens langs om te kijken of om een keertje mee te doen!