fbpx
0228-520171 Middenweg 14-16, 1611 KP Bovenkarspel

Fitness

Binnen het sportcentrum zijn er diverse soorten abonnementen. Wij bieden voor iedere doelgroep fitness aan, zoals individuele fitness, 60+ fitness, medisch fitness, bedrijfsfitness en scholieren fitness. We hebben geen specifieke abonnementen voor de verschillende groepstrainingen. Iemand die bij ons een abonnement heeft voor bijvoorbeeld één keer per week trainen mag één of meerdere groepstrainingen per bezoek volgen, ervoor en/of erna vrij fitnessen en van de sauna gebruik maken. De fitnessruimte is dus voor alle leden toegankelijk.

Onze instructeurs raden altijd aan een persoonlijk trainingsschema te gebruiken. Indien je zo’n schema wilt zul je eerst een afspraak moeten maken. Dit kan telefonisch, via de mail, bij de receptie of direct met de instructeur in de fitnessruimte.

De instructeur is in de fitness aanwezig op dinsdag- en donderdagochtend van 10.45-11.45 uur en woensdagochtend van 09.00 uur tot 12.45 uur. Op de middagen is er van 15.00-18.30 uur een instructeur. Op dinsdagavond is er een instructeur van 18.30-21.30 uur. Op zaterdagochtend en op de avonden gaan de afspraken op verzoek. De instructeur staat er altijd voor open om te helpen en te begeleiden tijdens het fitnessen.

Sportcentrum-Machteld-Stins

Eerste afspraak

Persoonlijke gegevens, eventuele blessures, lichamelijke beperkingen, maar ook het trainingsdoel worden uitgebreid in het intakegesprek besproken. Daarna proberen we verschillende krachttoestellen uit. Het gebruik van deze apparaten wordt direct uitgelegd. De instructeur let goed op een juiste houding en techniek. Deze eerste afspraak is behoorlijk zwaar omdat de submaximale spierkracht getest wordt. Van alle toestellen wordt het gebruikte gewicht en het aantal herhalingen genoteerd. Afhankelijk van je eigen wensen maakt de instructeur een trainingsschema voor je.

Na deze afspraak ben je vrij om te trainen wanneer je wilt. Je kunt zelf kiezen of je dat op uren met of zonder begeleiding doet. Na een aantal weken kun je een afspraak maken voor een nieuw fitnessschema met andere oefeningen en als je vooruit bent gegaan ook zwaardere oefeningen. Mede door deze regelmatige schema-aanpassingen en andere en zwaardere oefeningen blijf je vooruit gaan en blijft fitnessen aantrekkelijk!

De fitnessruimte

In de fitnessruimte staan roeiers, loopbanden, crosstrainers en Sportcentrum-Machteld-Stins (lig) fietsen. Deze zogenaamde cardio-apparaten zijn voorzien van hartslagsensoren zodat je nauwkeurig je hartslag in
de gaten kunt houden. Door het gebruik van deze apparatuur en de hartslaggegevens kun je heel goed aan je conditie werken, je uithoudingsvermogen verbeteren of gewicht verliezen. De krachttoestellen gebruiken we om de spierkracht te vergroten. Door krachttraining worden de spiergroepen versterkt, verbeterd, verstevigd en gedefinieerd!

Doelgroep fitness

Scholieren fitness

Kom na schooltijd eens bij ons binnen om te zien hoe leuk scholieren fitness is. Elke middag zijn er jongens en meiden aan het trainen in ons gezellige fitnessruimte. We hebben roeiers, fietsen, loopbanden en ligfietsen staan. Onze krachtapparatuur is zeer veilig en gebruiksvriendelijk. Het is toch heerlijk om na al die uren in de schoolbanken je lichamelijk flink in te spannen zodat je geest juist compleet kan ontspannen! Daarna even lekker douchen en je gaat als herboren weer naar huis. Je zult merken dat je ’s avonds een stuk fitter bent en met veel meer gemak je huiswerk doet.

De eerste- en de tweede keer gaan op afspraak in verband met uitleg van alle apparatuur en uitleg van je persoonlijke trainingsschema. Daarna kan je individueel trainen.

Bedrijfsfitness

De inhoud hiervan volgt later.

Zorgverzekeraar fitness

Intenz heeft met meerdere zorgverzekeraars afspraken gemaakt voor het gebruik van Intenz landelijke fitnessnetwerk Nationaal Gezondheidsplan. Zo kunnen verzekerden ter kennismaking voor zes maanden (of langer indien gewenst) gebruik maken van het bedrijfsfitness tarief in de vorm van onze ‘Starten met fitness’-campagne.

Medische fitness

Het sportcentrum stelt hoge eisen aan de kennis van de (fitness)instructeurs. Onze fitnessinstructeurs hebben CIOS, of de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) afgerond, of zijn nog studerend hiervoor. Daarnaast hebben ze zich nog gespecialiseerd in fitness en sportmassage. Na minimaal één jaar werkervaring mogen onze instructeurs ook medische klanten begeleiden. We beschikken over een aantal revalidatietoestellen zodat de bewegingen extra veilig uitgevoerd kunnen worden. Mensen met lichamelijke klachten, of mensen die na revalidatie hun lichaam willen onderhouden, kunnen bij ons zeer goed terecht!

60+ fitness

Meer informatie over 60+ fitness kunt u vinden op deze pagina.
Sportcentrum-Machteld-Stins