Gevolgen persconferentie per 5 november

Hoera! Dinsdagavond werd in de persconferentie bekend gemaakt dat de sportscholen gelukkig open mogen blijven. Daar zijn wij met z’n allen uiteraard ontzettend blij mee! Het geven van groepslessen is de aankomende twee weken helaas verboden. Wij hadden verwacht en gehoopt dat de groepsgrootte beperkt zou worden, helaas mogen de instructeurs jullie tijdelijk geen les geven, want letterlijk werd er gezegd: ‘Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel.’

Voor de komende twee weken hebben wij dan ook direct ‘Individuele Spinning’ in het leven geroepen:
Op alle ochtenden en alle doordeweekse avonden staan vanaf vandaag twee individuele spinning tijdsblokken op het rooster. Deze blokken kun je vanaf nu in de Sportivity-app zien en er kan al geboekt worden (reserveren via de app is verplicht!).

 • Maximaal 10 personen kunnen tegelijk in Zaal 2 individueel spinnen;
 • De tijd dat er op eigen gelegenheid gefietst mag worden is 45 minuten, zoals jullie gewend zijn;
 • Een kwartier voordat de muziek aangaat mogen jullie de zaal in. De uitgekozen spinning muziek start op de tijd die wordt aangegeven in de app;
 • Het is dan ook de bedoeling dat er na de start niet meer mensen de zaal ingaan. Op het flip-over papier dat op de spiegel is geplakt staat precies aangegeven hoe lang een nummer duurt, op welke RPM je moet fietsen en wat je moet doen op het specifieke muziek nummer. Uiteraard mag je ook je eigen draai eraan geven;
 • De airco draait uiteraard op volle toeren zoals jullie gewend zijn.

Wij hebben de optie van individuele spinning ook toegevoegd om de fitnessruimte te ontlasten. Mochten er meer tijdsblokken nodig zijn dan horen wij dit graag! De lessen die gefilmd zijn tijdens de intelligente lockdown (Pilates, XCO, HIIT en Bodyshape) staan nog altijd online, dus wellicht is het een idee om die de aankomende twee weken weer eens te volgen!?

In verband met de verscherpte maatregelen geldt per 5 november het volgende voor het sporten in ons sportcentrum voor de komende twee weken:

 1. Streetdance 16+ zal op de dinsdag- en donderdagavond doorgaan (mits de deelnemers onder de 18 jaar zijn);
 2. De fitness blijft toegankelijk zoals iedereen inmiddels gewend is;
 3. Het rooster op de Sportivity-app is aangepast. De groepslessen zijn tijdelijk niet meer zichtbaar;
 4. Individuele spinning en bootcamp zijn toegevoegd in de app;
 5. Volgens de nieuwe regels mag je met maximaal twee personen en een instructeur sporten, zolang iedereen afstand houdt. Fitnessafspraken kunnen dus ook gewoon doorgaan.

Hierbij nog een reminder van de belangrijkste maatregelen per 15 oktober:

 • Wij vragen jullie dringend om de kleedruimtes zo min mogelijk te betreden. Alleen voor jassen, tassen en schoenen. Onze voorkeur gaat uit naar gebruik van een kluis voor jouw spullen. Douchen is helaas niet meer toegestaan;
 • Het is helaas niet meer toegestaan om gezellig een kopje koffie of thee te drinken Let op: onze heerlijke shakes kunnen we meegeven in onze milkshake bekers!
 • We verzoeken iedereen om zo dicht mogelijk op de aanvangstijd van de les/fitness te arriveren en na de les/fitness meteen weer te vertrekken;
 • We zullen strenger moeten handhaven op de reserveringen. Heb je niet gereserveerd? Dan is de kans groot dat we je niet kunnen toelaten. Dus nogmaals het dringende verzoek om de Sportivity-app altijd te gebruiken. We laten maximaal 20 personen per shift toe in de fitness en 22 personen (nu tijdelijk 10!) met spinning. Dit is nog onder het wettelijk maximum van 30 personen;
 • Overlap je in de fitness twee shifts? Reserveer dan ook beide shifts in de Sportivity-app. Waarom? Er zijn ook mensen die juist komen als er weinig aanmeldingen zijn.

Meer informatie? Klik hier.

Tips en leuke ideeën zijn zeer welkom! Wij wensen iedereen, ondanks de beperkingen, heel veel sportplezier toe! We maken er weer twee bijzondere weken van die we nooit zullen vergeten…

Sportieve groeten en blijf gezond,
Team S-MS